пʼятниця, 8 травня 2020 р.

ТОП-10 НАЙДИВОВИЖНІШИХ ТВОРІНЬ ПРИРОДИ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ (ФОТО)


Здавалося б, сучасну людину важко здивувати. Та творіння рук людських ніколи не зможуть зрівнятися із силою природи. Нам не збагнути її замислів і законів, ми можемо лише захоплюватись її дивами. Пустелі посеред зелених ландшафтів, унікальні системи озер, країни гір та таємничі підземні царства… Усі ці дива знаходяться поруч, у нашій Україні. І ви просто зобов’язані побачити їх на власні очі, якщо хоч колись називали себе мандрівником. А ще для того, щоб знати свою землю, розуміти її унікальність і відчувати її красу.

четвер, 7 травня 2020 р.

Вулкан Льюльяйльяко (Юяйяко) – найвищий з діючих вулканів планети.


    Вулкан Льюльяйльяко знаходиться на території Південної Америки на кордоні між Чилі та Аргентиною в гірській системі Анд. Місцеві жителі прозвали вулкан брехуном. І це не випадково. Хоча Льюльяйльяко виглядає спокійно, з його надр час від часу з´являються водяна пара та суміш вулканічних газів. Останнє його виверження спостерігалось в 1877 році. 

Озеро Світязь перетворюється на пустелю

Озеро Світязь перетворюється на пустелю (ФОТО)

Найглибше озеро країни Світязь біля смт. Шацьк на Волині постійно втрачає воду через зміни клімату.

вівторок, 5 травня 2020 р.

      Найважчою в світі книгою вважається географічний атлас, що зберігається в Британському музеї Лондона. Атлас має у висоту трохи менше 2 метрів, і важить 320 кілограмів.
На изображении может находиться: 2 человека